Nieuwe maatregelen raken hockey maar competitie gaat door

27-11 Nieuws

De persconferentie van vrijdagavond 26 november bracht Nederland helaas weer nieuwe coronamaatregelen. De besmettingscijfers zijn dusdanig dat deze nieuwe maatregelen een kentering moeten brengen, aldus de overheid. Deze nieuwe maatregelen gaan zondagavond om 17.00 uur in en raken ook de hockeysport. Van 17.00 uur tot 05.00 uur moeten ook de sportcomplexen dicht zijn.


Amateursport (wedstrijden en trainingen) is tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer toegestaan


Dit betekent voor HCSO dat in ieder geval de gehele maand december de veld- en zaaltrainingen tot nader order zijn afgelast. We zijn druk bezig om te kijken in welke vorm, op welk tijdstip, welke dagen er nog wel mogelijkheden zijn om overdag training aan te bieden. Hopelijk lukt het om deze ingewikkelde puzzel op te lossen en brengen de maatregelen verbetering zodat er in Januari weer wat meer mogelijk is.

De competitie vind grotendeels overdag plaats en kan dus wel doorgaan. Justus zal deze week voor alle coaches een hand-out maken waarin kort de regels en gebruiken van het zaalhockey staan zodat we niet helemaal onvoorbereid de wedstrijden ingaan.

 

Het is en blijft van groot belang dat we ons allemaal aan de geldende regels houden. De 1,5 meter afstand, het mondkapje in CTB-plichtige  omgevingen en de correcte controle van de CTB: als we willen blijven sporten, is het van groot belang dat we dit blijven naleven. Denk daarbij ook aan de basisregels (handen wassen, geen handen schudden en ventileren).

 
27-11-2022 Algemeen